Aktuelt

Hold deg oppdatert med nyheter, fagartikler og kundehistorier

Filtrer på fagområde:
  • Alle
  • Bank og finans
  • ESG
  • Fagartikler
  • IFRS
  • Kommune
  • Korona
  • Kundecase
  • Lønn og personal
  • Pressemelding
  • Regnskap
  • Revisjon
  • Selskapsrett
  • Skatt og mva
  • Webinar
ferie illustrasjon, kamera, kokosnøtt solbriller , bok og skjerf
11.03.2024

Spørsmål og svar om ferie

Fagartikler
Lønn og personal

Hvem bestemmer når ferien skal tas? Kan arbeidstaker kreve ferie i oppsigelsestiden? Her får du svar på de 10 vanligste spørsmålene om ferie.

oppsigelse
11.03.2024

Nedbemanning etter permittering 

Fagartikler
Lønn og personal

Permitteringen er et alternativ til nedbemanning på grunn av midlertidig mangel på arbeid. Endrer vilkårene seg og arbeidsmangelen blir varig er det ikke lenger grunnlag for permittering, og arbeidsgiver må gå til oppsigelse av arbeidstakere.

syk i feriem
11.03.2024

Syk i ferien

Fagartikler
Lønn og personal

Er du uheldig og blir syk i ferien, eller har du arbeidstakere som blir syke, da er det greit å gjøre seg kjent med reglene rundt sykdom og ferie.  

syk mann
08.03.2024

Spørsmål og svar om egenmelding ved sykdom

Fagartikler
Lønn og personal

Få svar på de vanligste spørsmålene om egenmelding ved arbeidstakers sykdom.

mann forran pc med heasdset
08.03.2024

Spørsmål og svar om prøvetid

Fagartikler
Lønn og personal

Prøvetid i et arbeidsforhold benyttes til å vurdere arbeidstakers tilpasning til arbeidet, faglig dyktighet og pålitelighet. I prøvetiden skal arbeidsgiver sørge for nødvendig veiledning, opplæring og oppfølging av den nyansatte. Tilsvarende skal arbeidstaker få mulighet til å vurdere om han eller hun trives i stillingen, og på arbeidsplassen. Avtale om prøvetid må avtales skriftlig for å være gyldig. Vi har samlet noen vanlige spørsmål og svar om prøvetid.

kort rotete på ett bord
08.03.2024

Start ferieplanleggingen tidlig

Fagartikler
Lønn og personal

Ferieavvikling er en kabal som skal gå opp. For å gjøre det enklere for alle involverte parter, bør planleggingen av sommerens ferieavvikling starte tidlig.
Arbeidstaker trenger tid til å planlegge ferien og arbeidsgiver må sørge for at driften går effektivt gjennom sommeren.

camping i naturen
08.03.2024

Hva gjør vi med ferie når arbeidstakerne er permittert?

Korona
Lønn og personal

Det er ingen egne bestemmelser i ferieloven som regulerer ferieavvikling ved permittering, dermed gjelder ferieloven også under permittering. Innenfor ferielovens grenser kan arbeidsgiver pålegge arbeidstaker ferie, også når vedkommende er permittert. Avtalt ferie løper som normalt.

påske på kontoret
07.03.2024

Reglene for arbeidstid og lønn i påskehøytiden

Fagartikler
Lønn og personal

Påsken står for døren – vi gir deg reglene som gjelder for arbeidstid og lønn i påskehøytiden.

finansmann med regnskap
05.03.2024

Summary of IFRS 18 Presentation and Disclosure in the Financial Statements

Fagartikler
IFRS

The new standard responds to investors’ demand for better information about companies’ financial performance and will set out the overall requirements for presentation and disclosures in the financial statements. IFRS 18 Presentation and Disclosure in the Financial Statements will affect all companies applying IFRS and is expected to be issued in April 2024 with effective date 1 of January 2027 (early application permitted).

koffert ute i kulda
08.02.2024

Spørsmål og svar om overføring av ferie

Fagartikler
Lønn og personal

Få svar på de vanligste spørsmålene om overføring av feriedager fra et ferieår til neste.

servitør
01.02.2024

Dette må du vite når du ansetter midlertidig

Fagartikler
Lønn og personal

Arbeidsmiljøloven oppstiller flere krav til bruken av midlertidige ansettelser, herunder vikarer. Vi har listet opp 8 punkter arbeidsgiver må ta hensyn til når det ansettes midlertidig.

kommunalt bygg
30.01.2024

Slik bruker Asker Kommune KOSTRAhjelp

Fagartikler
Kommune

Asker Kommune er en stor kommune med 87 virksomheter og over 300 avdelinger. Både økonomi- og regnskapsavdelingen er sentrale i den løpende regnskapsrapporteringen og ved utarbeidelse av årsregnskapet. Asker kommune bruker KOSTRA-tall aktivt i styringen og til å sammenlikne seg med andre kommuner, så derfor er god kvalitet på KOSTRA data viktig for dem.

24.01.2024

Avvikling – regnskapsoppstillinger

Fagartikler
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett

Beslutning om å avvikle et aksjeselskap skal treffes av generalforsamlingen med to tredjedels flertall. Ansvaret for selve avviklingen ligger hos styret og styret trer også i stedet for selskapets daglige leder.

mann som peker på ark
19.01.2024

Noteopplysninger

Fagartikler
Regnskap
Revisjon

Noteopplysninger skal supplere den informasjon som gis i resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen. I de nevnte oppstillingene er det verken hensiktsmessig eller plass til å gi alle opplysninger som en regnskapsbruker har behov for i sin vurdering av regnskapet.

man deler penger
10.01.2024

Konsernbidrag 

Fagartikler
Regnskap
Selskapsrett
Skatt og mva

Konsernbidrag er en vederlagsfri overføring fra et konsernselskap til et annet. I motsetning til utbytte som bare kan utdeles «oppover» i konsernet, kan konsernbidrag gis i alle retninger innenfor konsernet.  

internpris
10.01.2024

Årlig oppdatering av internprisingsdokumentasjon

Fagartikler
Skatt og mva

Transaksjoner med nærstående parter skal prises på vanlige forretningsmessige vilkår og prinsipper. Plikten til å dokumentere interne transaksjoner gjelder i utgangspunktet alle selskaper som er opplysningspliktige.

start 2024
09.01.2024

Regelendringer med virkning for 2024

Fagartikler
IFRS
Kommune
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett
Skatt og mva

Vi har samlet noen av de viktigste regelendringene som er vedtatt og trer i kraft i 2024, innen selskapsrett, skatt og mva, lønn og personal, IFRS, revisjon og kommune.

miljø
08.01.2024

EU-taksonomien

ESG

For å oppfylle EUs klima- og energimål for 2030 og nå målene i den europeiske grønne vekststrategien (European Green Deal), er det avgjørende at EU dreier kapitalstrømmene mot bærekraftige prosjekter og aktiviteter. For å oppnå dette trengs et felles språk og en klar definisjon av hva som er «bærekraftig». Dette er grunnen til at EU kommisjonen fastsatte et felles klassifiseringssystem for bærekraftig økonomisk aktivitet – EU-taksonomien.

ESRS
08.01.2024

ESRS-standarder

ESG

Virksomheter som omfattes av EU-kommisjonens reguleringer om bærekraftsrapportering – CDRD (bærekraftsdirektivet), skal også rapportere i henhold til European Sustainability Reporting Standards – ESRS. ESRS dekker hele bærekraftsområde og omfatter miljø/ klima (E), sosiale forhold (S) og virksomhetsstyring (G), samt generelle rapporteringsprinsipper

hjemmesykepleier
05.01.2024

Ny hovedveileder KOSTRA 2024

Fagartikler
Kommune

Nytt regnskapsår og oppdatert KOSTRA hovedveileder betyr noen endringer i kontoplanen som det er viktig å få med seg. For å sikre at alle som konterer fakturaer bruker riktige arter, funksjoner og mva-koder, oppfordrer vi til å prøve KOSTRAhjelp som støtte i arbeidet.

bærekraftsrapportering
04.01.2024

Regler for bærekraftsrapportering

ESG

Bærekraftsrapportering er ikke en ren sjekklisteøvelse og kun et spørsmål om overholdelse av regler. Formålet med rapporteringen er å innhente, analyser og tolke data om bærekraftssituasjonen i virksomheten, slik at interne og eksterne interessenter kan fatte beslutninger på et velinformert grunnlag.

dame på treningsstudio
02.01.2024

Slik kan arbeidsgivere tilrettelegge for trening

Fagartikler
Lønn og personal
Skatt og mva

Regelmessig fysisk aktivitet eller trening gir overskudd i hverdagen, og har positive effekter på fysisk og psykisk helse. Fysisk aktivitet forbygger sykdom og gir redusert sykefravær. Nøkkelen til engasjerte, glade og effektive ansatte kan ligge i at arbeidsgiver tilrettelegger for fysisk aktivitet – også i arbeidstiden.

reisende businessmann
22.12.2023

Slik er reisesatsene for 2024

Lønn og personal

Både statens satser og de trekkfrie satsene er fastsatt.

2024 fristkalender
20.12.2023

Fristkalender 2024

Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Skatt og mva

Få god oversikt over regnskapsfristene 2024. Kalenderen gir deg en god oversikt over frister enten du jobber med lønn, bokføring, rapportering eller årsregnskapet. Her får du alle frister for A-meldingen, skatt, MVA-meldingen med mer.

mann som er på skjerm
12.12.2023

Endringer i IAS 1 – krav på opplysninger om vesentlig informasjon om regnskapsprinsipper

IFRS

Endringer i kravene til opplysninger om anvendte regnskapsprinsipper i IAS 1 Presentasjon av finansregnskap trådte i kraft for regnskapsår som begynner 1. januar 2023. Der gis det mer veiledning til foretakene om hvilke regnskapsprinsipper som er vesentlig og dermed bør tas med i finansregnskapet. Endringene innebærer at kravet i IAS 1 om opplysninger om «viktige regnskapsprinsipper» er endret til «vesentlig informasjon om regnskapsprinsipper».

gaver
01.12.2023

Skal du gi gaver – slik er skattereglene

Fagartikler
Lønn og personal
Regnskap
Skatt og mva

Hva sier skattereglene om hvor mye arbeidsgiver kan gi til ansatte skattefritt? Hvordan er reglene om dere holder et veldedig arrangement? Hvordan er reglene dersom alle stiller opp på et veldedig arrangement? Hvordan er reglene hvis dere gir en pengegave til et veldedig formål?

foretningsfolk med nisseluer som skåler
01.12.2023

Skatteregler for julebord og julelunsjer

Fagartikler
Lønn og personal
Regnskap
Skatt og mva

Før det blir sesong for julebord og julelunsjer med samarbeidspartnere, kunder og/-eller ansatte, bør du vite skattereglene. Hva er fradragsberettiget, og hva skal fordelsbeskattes?

Gaver
01.12.2023

Gaver og personalrabatter til ansatte

Fagartikler
Lønn og personal

Gaver og personalrabatter som ansatte mottar fra arbeidsgiver eller fra arbeidsgivers forretningsforbindelser vil som hovedregel være skattepliktig for den ansatte. I visse tilfeller kan ytelsene allikevel gis skattefritt til de ansatte.

gruppebilde
21.11.2023

DIBkunnskap går inn i det danske markedet

Pressemelding

For å utnytte teknologien og kompetansen som finnes på tvers av selskapene i Karnov Group, samt skape et sterkere tilbud til det danske markedet, vil Forlaget Andersen A/S i Danmark fra 1. januar 2024 bli en del av DIB og endre navn til DIB Denmark A/S.

regnskapsfører
29.10.2023

Endringer i notekrav IFRS

IFRS

Som regnskapsprodusent må du ha god oversikt over årets endringer i notekrav. Arbeidet med å utarbeide noteinformasjonen er ofte en tidkrevende prosess. Det er derfor viktig å identifisere endringene så tidlig som mulig.

mennesker med business rapporter forran seg
20.10.2023

Planlegging av årsoppgjøret

Fagartikler
Regnskap

Årsoppgjøret er en prosess som leder frem til selskapets offisielle årsregnskap. Årsregnskapet skal fastsettes innen seks måneder etter regnskapsårets slutt. God planlegging av årsavslutningen sikrer en effektiv prosess som gir et korrekt regnskap avgitt til riktig tid.

kommunalt bygg
02.10.2023

Hvem og hva skal rapporteres til KOSTRA

Fagartikler
Kommune

Kommuner og fylkeskommuner skal rapportere opplysninger om økonomi, ressursbruk og tjenester til staten. Dette følger av kommuneloven, IKS-loven og KOSTRA-forskriften. Hensikten med rapporteringen er å gi informasjon om ressursbruk og tjenesteyting til bruk i nasjonale informasjonssystemer. KOSTRA er en forkortelse for kommune-stat-rapportering.

regnskapsføring
29.09.2023

Kommuneregnskap – årsregnskap og bokføring

Fagartikler
Kommune

Formålet med årsregnskap etter kommuneloven er å gi brukerne av regnskapet nyttig økonomisk informasjon for beslutnings- og kontrollformål. Sentralt er kontroll med bruken av fastsatte bevilgninger, i tillegg til økonomisk kontroll.

regnskapsplanlegging
29.09.2023

Økonomiplan og årsbudsjett for kommuner og fylkeskommuner

Fagartikler
Kommune

Det å planlegge, budsjettere og følge opp er en kontinuerlig prosess i kommuner og fylkeskommuner. Økonomiplanen og årsbudsjettet vedtas av kommunestyret/fylkestinget før årsskiftet. Årsbudsjettet er bindende, og vedtatte bevilgninger følges opp mot faktisk ressursbruk gjennom året.

dame som gjør varetelling
26.09.2023

Varetelling – slik gjør du det

Fagartikler
Regnskap
Revisjon

Dersom du driver med salg av varer, har du trolig ett varelager når du skal avslutte regnskapsperioden. Bokføringsforskriften § 6-1 krever at alle varer skal telles og føres opp med riktig verdi ved regnskapsårets slutt, men mange virksomheter ønsker å gjøre dette hyppigere. Målet med varetellingen er sørge for at varebeholdningen er oppført til korrekt verdi, dvs at den er fullstendig, at alt faktisk finnes på lager og at varene er oppført med rett verdi.

revisjon oppdrag
01.09.2023

Fortsettelsesvurdering av revisjonsoppdrag

Fagartikler
Revisjon

Selv om revisjonsoppdragene i de aller fleste tilfelle videreføres, skal revisor løpende og minimum en gang i året vurdere om revisjonsoppdraget kan fortsette. Revisor har en sentral rolle i å forhindre at useriøse virksomheter som ikke drives i samsvar med lover og regler kan fortsette virksomheten.

revisjon
30.08.2023

Har foretaket revisjonsplikt?

Fagartikler
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett

Revisjonsplikten avhenger av i hvilken bransje foretaket driver, type foretakform eller størrelsen på virksomheten.

felles bilde
22.08.2023

IFRS Content Manager til Danmark

Pressemelding

Kan du se dig selv bidrage i rollen som IFRS Content Manager i en markedsledende virksomhed inden for videns- og workflow management? Ønsker du at spille en afgørende rolle i DIBkunnskaps strategiske satsning på det danske marked og bringe din faglige viden i spil og samtidig være med til at udvikle noget helt nyt til det danske marked indenfor regnskab og revision? Så se og søg denne spændende nyoprettede stilling i DIBkunnskap – en del af Karnov Group.

sparegris med penger
20.05.2023

Feriepenger – huskeliste ved utbetaling

Fagartikler
Lønn og personal

I denne artikkelen går vi gjennom momenter det må tas hensyn til ved feriepengeutbetaling.

08.05.2023

Fravalg av revisjon

Fagartikler
Revisjon
Selskapsrett

Aksjeselskaper og en rekke andre foretak kan velge bort revisjon av årsregnskapet for inneværende regnskapsår eller senere.

man med lommebok
20.04.2023

Lønnsoppgjør – etterbetaling 

Fagartikler
Lønn og personal

Forhandlinger rundt lønnsoppgjør kan trekke ut i tid. Det avgjørende for hva som skal betales er reguleringsdatoen bestemt i tariffavtale, personalhåndbok eller individuell arbeidsavtale, ikke når partene faktisk har kommet til enighet. Dersom det for eksempel er avtalt at satsene skal reguleres 1. april er dette virkningsdatoen, og ansatte skal ha etterbetalt lønnstillegg fra denne datoen. Man får da utbetalt differansen mellom ny og gammel lønn for den perioden som har gått siden virkningstidspunktet. 

utemiljø
31.03.2023

Bærekraftsrapportering

Fagartikler
IFRS
Regnskap

Bærekraftsrapportering gir informasjon om hvordan foretaket bidrar til en bærekraftig utvikling, og omfatter både hvordan foretaket påvirker omgivelsene og hvordan omgivelsene påvirker foretaket. Rapporteringen dekker miljø-, samfunns- og styringsmessige forhold.

fabrikk
24.03.2023

Åpenhetsloven

Fagartikler
IFRS
Regnskap

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. Loven setter strengere krav til virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Den første redegjørelsen for aktsomhetsvurderinger foretatt skal offentliggjøres innen 30. juni 2023.

kontorlandskap
20.03.2023

Sterkere vern av arbeidstakere etter lovendringer i arbeidsmiljøloven

Fagartikler
Lønn og personal

Arbeidstakeres stilling blir ytterligere styrket med lovendringene som ble vedtatt i Stortinget 17. mars 2023. Flere virksomheter må også etablere Arbeidsmiljøutvalg og velge verneombud. Lovendringene trer i kraft 1. januar 2024.

IFRS17
23.02.2023

IFRS 17 Forsikringskontrakter

Fagartikler
IFRS

Den nye standarden for regnskapsføring av forsikringskontrakter, IFRS 17 Forsikringskontrakter, gjelder fra og med regnskapsåret 2023. Forsikringskontrakter har frem til nå vært regulert i en midlertidig standard, IFRS 4 Forsikringskontrakter, som har gjort det mulig å anvende nasjonale regnskapsprinsipper med enkelte mindre unntak.

pensjonister på penger
31.01.2023

Pensjonsforutsetninger

Fagartikler
IFRS
Regnskap

Ved regnskapsføring av ytelsesbaserte pensjonsordninger etter IAS 19 Ytelser til ansatte og NRS 6 Pensjonskostnader må en rekke forutsetninger fastsettes. Forutsetningene brukes til å fastsette den regnskapsmessige verdien på pensjonsforpliktelsen og pensjonsmidlene.

25.01.2023

Revisjonsberetning

Fagartikler
Revisjon

For hvert regnskapsår skal revisor avgi revisjonsberetning til foretakets øverste organ (generalforsamlingen, selskapsmøtet, årsmøtet eller tilsvarende). I revisjonsberetningen oppsummerer revisor resultatet av revisjonen og bekrefter at revisjonen er utført i henhold til de internasjonale revisjonsstandardene (ISA’ene). Revisor uttaler seg om årsregnskapet er i avgitt samsvar med gjeldende regelverk og om opplysninger i årsberetningen er konsistent med årsregnskapet.

mann forran en pc
23.01.2023

Maler og sjekkliste for aksjespleis

Fagartikler
Selskapsrett

Ved aksjespleis endres pålydende på aksjene uten at aksjekapitalen endres. Resultatet blir færre aksjer med høyere pålydende.

man med puslespill som ikke går sammen
23.01.2023

Fusjon og fisjon

Fagartikler
Selskapsrett

Fusjon innebærer at et selskap overdrar samtlige eiendeler, rettigheter og forpliktelser til et annet selskap. Ved fisjon deles et selskap ved at eiendeler, rettigheter og forpliktelser som tilhører selskapet overdras til et eller flere andre selskaper.

23.01.2023

Opptak av konvertibelt lån

Fagartikler
Selskapsrett

Et konvertibelt lån er et lån som gir långiver rett til å kreve utstedt aksjer i låntaker, enten mot at långiver betaler et aksjeinnskudd i penger eller ved at lånet brukes til motregning. Hvis lånet brukes til motregning mot forpliktelsen til å betale inn aksjeinnskuddet, anses lånet nedbetalt.

23.01.2023

Hva er utbytte?

Fagartikler
Regnskap
Selskapsrett

Utbytte er en utdeling fra et aksjeselskap til aksjonærene. Utbytte er med andre ord aksjonærenes avkastning på investeringen i selskapet. Det er viktig å følge reglene om utbytte for at utdelingen skal være lovlig.

skjermbilde av dib-kapitalforhøyelse
23.01.2023

Kapitalforhøyelse – Maler og verktøy

Fagartikler
Selskapsrett

Skal du gjennomføre en kapitalforhøyelse i eget selskap eller for en kunde?
dib er et praktisk verktøy som sikrer at du gjennomfører prosessen i henhold til gjeldende lovkrav, samtidig som du sparer tid og penger.

skjermbilde kapitalnedsettesle i dib
23.01.2023

Kapitalnedsettelse – Maler og verktøy

Fagartikler
Selskapsrett

Skal du gjennomføre en kapitalnedsettelse i eget selskap eller for en kunde? dib er et praktisk verktøy som sikrer at du gjennomfører prosessen i henhold til gjeldende lovkrav, samtidig som du sparer tid og penger.

en penn på en pult
23.01.2023

Kapitalnedsettelse i aksjeselskaper

Fagartikler
Selskapsrett

Ved en kapitalnedsettelse blir aksjekapitalen redusert. Det kan være flere grunner til at selskapet ønsker å sette ned aksjekapitalen. Hensikten kan for eksempel være dekning av tap i selskapet, utdeling til aksjeeierne eller at en aksjeeier skal tre ut av selskapet.

dame i blomsterbutikk
23.01.2023

Fra enkeltpersonforetak til AS

Fagartikler
Selskapsrett

Det er mange enkeltpersonsforetak (ENK) som ønsker å gå over til å drive i aksjeselskaps form. Mange er usikre på om det er en tung prosess, om det vil koste mye og hvilke fordeler det er ved å være aksjeselskap (AS) fremfor ENK.

2023
13.01.2023

Regelendringer med virkning for 2023

IFRS
Kommune
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett
Skatt og mva

Vi har samlet noen av de viktigste regelendringene som trer i kraft i 2023, innen regnskap, mva, skatt, lønn, revisjon, personal og kommune.

penn og finansielle papirer
31.12.2022

Årsberetning – styrets beretning

Fagartikler
Regnskap

Årsberetningen utgjør sammen med årsregnskapet en viktig del av foretakets informasjon til investorer og andre interessegrupper.

IFRS bøker
31.12.2022

IFRS – internasjonale regnskapsstandarder

Fagartikler
IFRS

IFRS står for “International Financial Reporting Standards” og er et felles internasjonalt regnskapsrapportering-språk.

graf som går oppover
31.12.2022

IFRS 15 Driftsinntekter fra kontrakter med kunder – en oversikt

Fagartikler
IFRS

Hovedprinsippet i IFRS 15 Driftsinntekter fra kontrakter med kunder, er at det forventede vederlaget inntektsføres etter et mønster som reflekterer overføringen av varer eller tjenester til kunden. IFRS 15 gjelder for alle kontrakter som inngås på eller etter 1. januar 2018, samt eksisterende kontrakter som ikke var fullført på dette tidspunktet.

31.12.2022

Konserndannelse og konsernregnskap

Fagartikler
IFRS
Regnskap
Selskapsrett

Et morselskap utgjør sammen med et eller flere datterselskap et konsern. Konsernregnskap er regnskapet for den samlede virksomheten i konsernet, og viser stillingen som om konsernet var én økonomisk enhet.

hånd som tegner en graf
31.12.2022

Nedskrivningstest – tap ved verdifall

Fagartikler
IFRS
Korona
Regnskap

En eiendel skal nedskrives i regnskapet når balanseverdien på eiendelen er større enn «gjenvinnbart beløp», og det ikke er av forbigående art. Det er den høyeste av bruksverdi og netto salgsverdi som skal legges til grunn for gjenvinnbart beløp.

illustrasjon av tannhjul
31.12.2022

Forutsetningen om fortsatt drift

Fagartikler
Korona
Regnskap

Ifølge regnskapsloven skal årsregnskapet utarbeides under forutsetning om fortsatt drift, så lenge det ikke er sannsynlig at virksomheten vil bli avviklet. Dersom det er sannsynlig at virksomheten vil bli avviklet, skal eiendeler og gjeld vurderes til virkelig verdi ved avvikling, det vil si likvidasjonsverdi.

bok og kalkulator
31.12.2022

Delårsrapportering

Bank og finans
Fagartikler
IFRS
Korona

Formålet med delårsrapporten er å gi oppdatert og relevant informasjon som er nødvendig for å forstå foretakets resultater og finansielle stilling i den aktuelle perioden.

dame med kalkulator
31.12.2022

Forenklet IFRS  

Fagartikler
IFRS

Forenklet IFRS er et særnorsk regnskapsspråk. Det bygger på bestemmelsene i IFRS, men har begrensede avvik for innregning og måling, og langt enklere regler for noteinformasjon.

dame som driver regnskap
31.12.2022

NRS 11 Delårsregnskap

Regnskap

Norsk RegnskapsStiftelse (NRS) utga i januar 2022 en ny regnskapsstandard om delårsregnskap. Behovet for en norsk regnskapsstandard som regulerer delårsregnskapet har økt de senere årene, særlig i forbindelse med den økte aktiviteten på markedsplassen Euronext Growth. Standarden trådte i kraft med virkning for regnskapsperioder som starter 1. januar 2022 eller senere.

IFRS bøker
12.12.2022

Hva bør du tenke på før overgangen til IFRS?

Fagartikler
IFRS

En overgang til IFRS skjer vanligvis i forbindelse med en børsnotering av foretaket, men også for eksempel når gjeldspapirer skal noteres på børsen eller ved endret eierforhold. Foretak kan også frivillig benytte IFRS fordi de ønsker å ha en regnskapsrapportering som ligger tett opp til det som gjelder for børsnoterte foretak, eller fordi foretaket opererer i internasjonale miljøer hvor brukerne av regnskapet forventer eller krever dette.

Beate og Lars
16.11.2022

Har dere besluttet eller vurderer dere å gå over til IFRS?

Webinar

I dette webinaret deler EY og DIB tips og praktisk informasjon som du kan dra nytte av, ved førstegangsimplementering av IFRS.

esma logo
12.11.2022

Finanstilsynets prioriterte områder 2022

IFRS

Finanstilsynet informerer om sine prioriterte områder ved kontroll av årsrapporter for 2022.

dame på pc juleshopping
27.10.2022

Slik skal halv skatt før jul håndteres

Fagartikler
Skatt og mva

Skattesystemet er basert på at hele årets skattebelastning tas i 10,5 av årets måneder. Det er trekkfritak en måned om sommeren i forbindelse med ferieavviklingen og en halv måned før jul.

dflow prosess2
10.10.2022

dflow – sømløs dokumentflyt og signering for regnskap og revisjon

Fagartikler
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett

I forbindelse med utviklingen av dflow – vårt verktøy for arbeidsflyt og signering i skyen, gjennomførte vi en rekke kundeintervjuer blant revisorer. Intervjuene gav oss god innsikt i de systemer og rutiner våre kunder benytter i sin arbeidsflyt i dag. Mange bruker mye tid på ned- og opplasting mellom systemer, mellomlagring og konvertering til PDF – unødvendige operasjoner som tar mye tid for den enkelte revisor. Målet ble derfor å skape et verktøy som gir best mulig arbeidsflyt og frigir tid fra unødvendige oppgaver. Resultatet dflow, et verktøy som potensielt kan spare et mellomstort revisjonsfirma for minst kr 200 000 i året.

tomme stoler i en sal
27.09.2022

Innkalling til generalforsamling i AS

Fagartikler
Selskapsrett

Alle aksjeselskap og allmennaksjeselskap må avholde ordinær generalforsamling. Både styremøter og generalforsamlingen kan gjennomføres digitalt.

vaskemskin som vasker penger
10.09.2022

Hvitvasking

Bank og finans
Fagartikler
Regnskap
Revisjon

Hvitvasking er transaksjoner som bidrar til å skjule verdier eller opprinnelsen til verdier som stammer fra profittmotiverte kriminelle handlinger («svarte penger»). Formålet er å få det til å se ut som verdiene er ervervet på lovlig måte, slik at de kan vises og benyttes åpent («hvite» penger). I noen tilfeller kan hvitvasking kobles til terrorfinansiering.

revisjon
05.09.2022

Ny lovkommentar om revisjonsloven

Revisjon

Lovkommentaren er et godt oppslagsverk hvis du trenger å få dypere kunnskap om regelverket for revisjon og revisorer og hvordan etterleve disse i praksis.
Del I omtaler bestemmelsene i revisorloven. Del II kommenterer revisjonsforordningens bestemmelser som gjelder for revisorer som reviderer foretak av allmenn interesse. Lovkommentaren inneholder dessuten et lovspeil.

corona work
26.08.2022

Sammenfatning av gjeldende koronaregler i arbeidslivet

Korona
Lønn og personal

Koronapandemien har ført til en rekke regelendringer med betydning for arbeidsgivere og arbeidstakere.
I denne artikkelen oppsummerer vi gjeldene regler for omsorgsdager, sykepenger og permitteringsregelverket.

kvinne med hadlebagger og teskt black friday
24.08.2022

Slik kan du forberede deg til Black Friday

Fagartikler
Lønn og personal
Regnskap

Fredag 24. november er det Black Friday. Konseptet stammer fra USA, der fredagen etter Thanksgiving sparker i gang den viktige julehandelen med lave priser, tidsbegrensete tilbud og nattåpne butikker. Den vanligste historien bak Black Friday-tradisjonen er at forhandlere ønsket å gjøre et stunt for å snu røde tall til profitt – eller svarte tall. Nedenfor finner du noen punkter du bør ta stilling til i forbindelse med denne dagen.

to gamle på en pengebunke- grafik
16.06.2022

Nye regler obligatorisk tjenestepensjon (OTP) i 2022

Lønn og personal

Fra 1. januar 2022 er det endringer i pensjonsregelverket som påvirker både ansatte og arbeidsgivere. Regelendringen ble vedtatt sent på høsten 2021, og for at arbeidsgivere skulle få tid til å tilpasse seg de nye reglene, har det vært en overgangsordning som gjelder til og med 30. juni 2022.

kalender 31
15.06.2022

Husk innsending av årsregnskapet

Regnskap

Årsregnskapet skal sendes inn til Regnskapsregisteret senest én måned etter det er godkjent av generalforsamlingen. Aller siste frist for innsending er dermed 31. juli for årsregnskap som følger kalenderåret. Dette gjelder for selskap med avslutningsdato i perioden 1. juli – 31. desember.

translegal
01.06.2022

Har du behov for oversettelser av juridiske termer

Pressemelding

I jakten på oversettelser av sentrale lover innen regnskap til vårt digitale IFRS-verktøy – dib, kom vi i kontakt med Translegal som spesialiserer seg på oversettelser innen juss og regnskap.

Mann med kalkulator
19.05.2022

Revidert nasjonalbudsjett 2022 – forslag til lov- og forskriftsendringer

Skatt og mva

Regjeringen la frem revidert nasjonalbudsjett den 12. mai.

regnskap
06.05.2022

Regnskapsrapportering for banker, kredittforetak og finansieringsforetak

Bank og finans
IFRS
Regnskap

Banker, kredittforetak og finansieringsforetak er underlagt årsregnskapsforskriftens krav til regnskapsrapportering. Fra og med 1. januar 2020 har både noterte og unoterte foretak i denne bransjen måttet utarbeide års- og delårsregnskap i samsvar med IFRS med mindre noe annet følger av årsregnskapsforskriften.

ukraina finace war
15.03.2022

Krigen i Ukraina – forhold du bør vurdere

Fagartikler
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon

Russlands invasjon av Ukraina 24. februar 2022 kan påvirke foretak i Norge. Det gjelder ikke bare foretak som har virksomhet i de involverte områdene eller som handler med selskaper lokalisert der, men også øvrige foretak som på ulike områder påvirkes av sanksjoner og konsekvenser for øvrig av krigen. Vi gir deg innspill på forhold du bør være klar over på ulike fagområder som regnskap, revisjon, styreansvar og personal.

babyhånd
08.03.2022

Foreldrepermisjon- tips til arbeidsgivere

Fagartikler
Lønn og personal

I denne artikkelen får du tips om hva du som arbeidsgiver bør være oppmerksom på når en arbeidstaker skal ut i foreldrepermisjon.

IFRS og en kalkulator
18.02.2022

Forenklet IFRS – ny forskrift fra 2022

IFRS

IFRS er i stadig utvikling, og det er vedtatt en rekke nye og/eller endrete regnskapsstandarder de siste årene som har betydning for innholdet i forskriften om forenklet IFRS. Finanstilsynet har gjennomført endringene ved en ny forskrift siden endringene har et vesentlig omfang. Den nye forskriften gjelder fra 1. januar 2022, men kan anvendes tidligere.

revisor
27.01.2022

Slik er den nye revisorloven

Fagartikler
Revisjon

Den nye revisorloven skal bidra til å sikre høy tillit til revisjonstjenester i Norge og gi revisjonsregulering som er i samsvar med EØS-retten. Loven trådte i kraft 1. januar 2021.

Oskar og Kristin
22.12.2021

DIBkunnskap AS lanserer IFRS-verktøy i Sverige

Pressemelding

DIBkunnskap AS lanserer i dag et komplett, digitalt IFRS verktøy – dib – på det svenske markedet. Verktøyet både digitaliserer og effektiviserer arbeidet med IFRS rapportering i børsnoterte og andre selskaper som følger IFRS.

man med ipad og nyheter
21.12.2021

Topp 10 leste artikler 2021

Bank og finans
Fagartikler
IFRS
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett
Skatt og mva

Gjennom året har vi delt mange artikler og nyheter med dere. Nedenfor finner du de 10 mest leste artiklene i 2021.

Mva-koder
07.12.2021

Ny MVA-melding fra 2022

Revisjon
Skatt og mva

Fra 1. januar 2022 trer den nye MVA-meldingen i kraft, som skal baseres på SAF-T MVA- koder. I arbeidet med modernisering av merverdiavgiftsområdet innfører Skatteetaten et nytt format for mva-meldinger for terminer etter 1. januar 2022. Målet med den nye mva-meldingen er å få færre manuelle prosesser slik at innleveringen kan gjøres enklere, raskere og riktigere.

akjeregisteroppgave
02.12.2021

Aksjonærregisteroppgaven

Fagartikler
Skatt og mva

Aksjonærregisteroppgaven (RF-1086) skal leveres av alle norske aksje- og allmennaksjeselskap, samt sparebanker med egenkapitalbevis. Leveringsfristen er den 31. januar hvert år og oppgaven skal leveres til Skatteetatens aksjonærregister via Altinn. Hvis selskapet ikke leverer aksjonærregisteroppgaven innen fristen, må det betale et beløp for hver dag fristen oversittes.

el bil
17.11.2021

Mva-fradrag ved installasjon og bruk av ladestasjon

Fagartikler
Lønn og personal
Skatt og mva

Lademulighet for firmabiler og ansattes private biler er aktuelt på mange arbeidsplasser. Skatteetaten har gitt dib en veiledende uttalelse som tar for seg rekkevidden av fradragsrett for merverdiavgift, når det gjelder installasjon og løpende strømkostnader for ladestasjoner. Det bemerkes at en veiledende uttalelse ikke er bindende for Skatteetaten, men at en slik uttalelse likevel gir nyttige betraktninger og vurderingsmomenter, da det per nå ikke foreligger omtale i rettskilder.

digitalt bilde lov
09.11.2021

Lov om register over reelle rettighetshavere

Selskapsrett

Den 1. november 2021 trådte deler av Lov om register over reelle rettighetshavere i kraft.

02.11.2021

Endringer i notekrav 2021 – GRS

Regnskap
Revisjon

Som regnskapsprodusent må du ha god oversikt over årets endringer i notekrav. Arbeidet med å utarbeide noteinformasjonen er ofte en tidkrevende prosess. Det er derfor viktig å identifisere endringene så tidlig som mulig.

bilde av mennesker alle som jobber i dib
04.10.2021

Vi søker Fagansvarlig Kommuneregnskap

Pressemelding

DIBkunnskap søker etter en Fagansvarlig Kommuneregnskap for å styrke satsningen mot kommunene ytterligere. Rollen er en del vår svært kompetente fagavdeling på til sammen 10 personer. Fagavdelingen består av spesialister innen økonomi, regnskap, revisjon, selskapsrett og personal.

tilbake til job
27.09.2021

Tilbakekalling av permitterte – hvordan går du frem?

Fagartikler
Korona
Lønn og personal

Når det igjen er behov for arbeidskraft i bedriften, skal permitterte arbeidstakere tilbake i arbeid. Her gir vi noen råd om hvordan dette kan gjøres på en ryddig måte.

resepsjon
23.09.2021

Lønnsstøtte for permitterte arbeidstakere

Lønn og personal

Fra 1. september kan du søke om lønnsstøtte for permitterte arbeidstakere som er tatt helt eller delvis tilbake i jobb. Formålet med ordningen er å bidra til at arbeidsgivere tar permitterte raskere tilbake i arbeid.

2020 vs 2021
16.09.2021

Nye lover og forskrifter for 2021

Fagartikler
IFRS
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett
Skatt og mva

Vi har samlet noen av de viktigste lov- og forskriftsendringer som trådte i kraft 1. januar 2021, for selskapsrett, skatt, mva, personal, revisjon og IFRS

bilde av mennesker alle som jobber i dib
24.08.2021

Är du vår nya Account Manager?

IFRS
Pressemelding

Har du erfarenhet av B2B kompetensförsäljning till professionella kunder och letar efter nya utmaningar i ett snabbt växande marknadsledande företag?

back to office
19.08.2021

Tilbake på arbeidsplassen – spørsmål og svar

Fagartikler
Korona
Lønn og personal

I halvannet år har arbeidslivet vært preget av pandemi og hjemmekontor, og som arbeidsgiver har man jevnlig måtte håndtere nye problemstillinger og utfordringer som dette har ført med seg. Her er svar på noen ofte stilte spørsmål om blant annet vaksinering og regler for hjemmekontor, som kan være aktuelle for deg som arbeidsgiver nå som sommerferien er over og vi får en mer normal arbeidshverdag.

lover
27.05.2021

Endringer i regnskapsloven fra 1. juli 2021

Regnskap

Regnskapslovutvalget la for over fem år siden opp til å erstatte god regnskapsskikk med IFRS for SMEs. De vedtatte endringene i regnskapsloven ble langt mindre omfattende enn dette. Utgangspunktet er at de endringer som er nødvendig for å gjennomføre EUs regnskapsdirektiver tas inn i norsk rett.

kristin
14.05.2021

Erfaren IFRS spesialist får ansvar for IFRS og svensk GAAP i Sverige

IFRS
Pressemelding

I forbindelse med at vi skal lansere vårt IFRS verktøy i Sverige i år, er vi strålende fornøyde med å ha fått Kristin Agnebro med på laget som innholdsansvarlig for IFRS og svensk GAAP.

sanoma logo
14.05.2021

Samarbeid med Sanoma Utbildning AB om IFRS litteratur

IFRS
Pressemelding

Vi er stolte av å ha fått på plass et samarbeid med Sanoma Utbildning AB som sikrer at vi får tilgang på aktuell faglitteratur i vårt svenske IFRS verktøy som kommer på det svenske markedet i løpet av andre halvdel av 2021.

NO| SE flagg
14.05.2021

DIBkunnskap AS tar IFRS verktøy til Sverige

IFRS
Pressemelding

I andre halvdel av 2021 vil DIBkunnskap ta IFRS-verktøyet i dib til Sverige. Løsningen har lenge vært en suksess i det norske markedet der over 60% av selskapene på Oslo Børs benytter verktøyet. Brukerne får god oversikt og tilgang til praktiske verktøy som gjør det enklere å jobbe med, og holde seg oppdatert på et omfattende og komplekst regelverk.

stortinget
12.05.2021

Revidert nasjonalbudsjett – de viktigste endringene

Skatt og mva

Den 11. mai, la regjeringen frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2021. Her er de viktigste endringene innenfor skatt og avgift.

permittering
04.05.2021

Langvarig permittering – hva nå?

Fagartikler
Korona
Lønn og personal

På grunn av den ekstraordinære situasjonen har myndighetene lagt til rette for at ansatte kan være permittert lengre enn normalt. Det er allikevel viktig å huske på at vilkårene for permittering må være tilstede for fortsatt permittering. Hva du som arbeidsgiver skal gjøre nå avhenger av fremtidsutsiktene.

sparegris med solbriller
29.04.2021

Feriepenger av dagpenger vedtatt på Stortinget

Lønn og personal

27. april 2021, vedtok Stortinget forslaget om å innføre feriepenger på dagpenger mottatt i 2020 og 2021, men med flere endringer i forhold til forslaget.

skatt
22.04.2021

Mulig å søke om utsatt frist for skattemeldingen til 20. august.

Skatt og mva

Finansdepartementet har åpnet for at næringsdrivende kan søke om forlenget frist for å levere skattemeldingen for formues- og inntektsskatt til 20. august 2021.

21.04.2021

Rett til sykepenger grunnet korona

Korona
Lønn og personal

Arbeidstakere som må i ventekarantene har også rett til sykepenger på lik linje med de som settes i ordinær karantene. Retten til sykepenger forutsetter at det foreligger et inntektstap for den ansatte. Kan arbeidsgiver legge til rette for hjemmekontor er det ikke inntektstap, og arbeidstaker har derfor ikke rett til sykepenger.

kalkulator og graf
10.03.2021

Skattemeldingen for inntektsåret 2022 – slik gjør du

Fagartikler
Skatt og mva

Skatteetaten har som kjent utviklet en ny digital løsning for levering av skattemeldingen, også kalt ny skattemelding. I år må alle personlig næringsdrivende (enkeltpersonforetak) levere skattemeldingen i denne nye løsningen. Det kan du gjøre enten i et regnskaps-/årsoppgjørssystem eller på skatteetaten.no. I tillegg er det mulig for en del selskaper (upersonlig næringsdrivende) å levere i den nye løsningen via et regnskaps- eller årsoppgjørssystem. Dette er valgfritt.
Alle næringsdrivende (personlige og upersonlige) må levere skattemeldingen for inntektsåret 2022 innen 31. mai 2023. Forsinket levering kan resultere i tvangsmulkt.

man med ipad og nyheter
18.12.2020

Topp 10 leste artikler 2020

Bank og finans
Fagartikler
IFRS
Lønn og personal
Regnskap
Revisjon
Selskapsrett
Skatt og mva

Gjennom året har vi delt mange artikler og nyheter med dere. Nedenfor finner du de 10 mest leste artiklene i 2020.

karnov
14.12.2020

DIBkunnskap AS blir en del av Karnov Group

Pressemelding

DIBkunnskap har i dag signert en aksjekjøpsavtale, som innebærer at Karnov Group AB (Karnov) kjøper 100% av aksjene i DIBkunnskap (DIB). Karnov er markedsledende leverandør av juridiske kunnskapsløsninger i Danmark og Sverige og oppkjøpet muliggjør fremtidige markedssynergier i dagens marked. DIB vil utvide sitt marked ved å utnytte Karnov Groups eksisterende distribusjonskanaler og ved å tilpasse sine produkter til de ulike markedene.

digital julefest
20.11.2020

Julebord 2020 – Hvordan påvirker Koronaviruset årets julebord?

Korona
Lønn og personal

Koronaviruset vil i år påvirke hvordan mange gjennomfører sine julebord. Hva er reglene for at julebordet skal bli skattefritt? Nedenfor finner du beskrevet ulike måter å gjennomføre julebord på.

butikk stengt
01.11.2020

Endringer i permitteringsregler

Korona
Lønn og personal

Med virkning fra 1. november utvides perioden med fritak fra lønnsplikt fra 26 uker til 49 uker. Det legges opp til at det skal være en midlertidig endring frem til 1. juli 2021. Fra samme tidspunkt inntrer igjen regelen om at maksimalperioden med fritak og dagpengeperioden under permittering må ligge innenfor en 18-månedersperiode.

bilde Ålesund kommune
28.10.2020

Slik sikrer Ålesund kommune rett mva-behandling og kontering i kommunen

Kommune
Kundecase

I forbindelse med kommunesammenslåingen i januar 2020, valgte nye Ålesund kommune å anskaffe dib kommune og KOSTRAhjelp til ansatte innen økonomi og regnskap i kommunen. Med de nye verktøyene blir kommunens ansatte mer selvstendige og finner raskere svar på problemstillinger knyttet til mva-kompensasjon og rett kontering.

RN og DIB
27.10.2020

En bedre og mer komplett løsning til regnskapsbransjen og bedriftsmarkedet

Fagartikler
Regnskap

Vi er glade for å kunne informere om at vi i dag, har inngått ett strategisk samarbeid med Regnskap Norge. Vi er trygge på at dette vil styrke oss ytterligere i arbeidet med å utviklet stadig bedre verktøy og løsninger for alle dere som jobber med regnskap og rådgivning.

3 stk i et tomt lokale
20.05.2020

Valgfritt unntak i IFRS 16 for endringer i leiebetalinger

IFRS
Korona

IASB gir leietakere mulighet til å velge å regnskapsføre koronautløste endringer i leiebetalinger som om de ikke er kontraktsendringer. Høringsutkast ble ekspressbehandlet og det er fattet et tentativt vedtak om å endre IFRS 16. Det antas at unntaket er på plass til halvårsrapporteringen.

blomst på penger
20.03.2020

Er utbytte forsvarlig i disse koronatider?

Korona
Selskapsrett

Koronaviruset har før til mye usikkerhet i økonomien. Mange selskaper er usikre på om de har tilstrekkelig likviditet til å komme gjennom krisen og om de har grunnlag for videre drift. Det ligger under styrets ansvar å vurdere den økonomiske situasjonen til selskapet som følge av koronautbruddet, og følgelig også hvorvidt det vil være forsvarlig å dele ut utbytte for regnskapsåret 2019 slik situasjonen er nå.

korona illustrert sammen børs
10.03.2020

Koronaviruset og effekten på regnskapet i 2020

Fagartikler
IFRS
Korona
Regnskap
Revisjon

Usikkerheten som følger av koronaviruset, eller tiltak som myndigheter og bedrifter har satt i gang for å redusere spredningen av viruset, kan påvirke regnskapspostene. En konjunkturnedgang vil blant annet kunne føre til nedskrivninger av eiendeler og goodwill, ukurans i varelagre og økt forventet tap på kundefordringer.

illustrasjon corona virus
03.03.2020

Koronavirus – dette bør du som arbeidsgiver ta stilling til

Fagartikler
Korona
Lønn og personal

Koronaviruset har kommet til Norge og det råder en del usikkerhet om hvordan denne ekstraordinære situasjonen skal håndteres. I denne artikkelen tar vi for oss noen av de viktigste problemstillingene du som arbeidsgiver kan komme opp i og hva du bør ta stilling til.

06.12.2019

ESEF – felleseuropeisk elektronisk format for utarbeidelse av årsrapporter

IFRS

Alle børsnoterte foretak i EU må benytte det nye formatet for elektronisk rapportering av årsrapporten for regnskapsår som starter fra og med 1. januar 2020. Forordningen er per desember 2019 ikke innarbeidet i norsk lov, og det forventes at kravet først blir gjeldende i Norge fra regnskapsåret 2021. Norske foretak som er omfattet av rapporteringsdirektivet oppfordres allikevel til å være forberedt.

ifrs bokstaver
15.10.2019

Slik utarbeider du delårsrapporten i samsvar med kravene i IFRS 16

IFRS

Allerede i første delårsregnskap etter overgangen til IFRS 16 Leieavtaler i 2019, måtte enkelte vurderinger knyttet til presentasjonen og noteopplysningene være klare. Dette gjaldt blant annet prinsippnote og virkningen av overgangen fra tidligere regler til de nye.

15.10.2019

IFRS 15 på norsk

IFRS

IFRS 15 – standarden for driftsinntekter fra kontrakter med kunder.

12.06.2019

Bærekraftsrapporten – dens muligheter og begrensninger

IFRS
Regnskap
Revisjon

Hans Hoogervorst, formann i IASB, kom i en tale på «the Climate-Related Financial Reporting Conference» inn på bærekraftsrapporteringens muligheter og begrensinger. Han sier at bærekraftsrapportering som bidrar til at investorer forstår hvordan foretakene er påvirket av bærekraftsrelaterte forhold er et skritt i riktig retning. Samtidig advarer Hoogervorst mot overdrevne forventninger til bærekraftsrapportering som en katalysator for endringer knyttet til blant annet klimautfordringer i fravær av politikk og politisk inngrep.

31.10.2018

Digital inntektsmelding og nye beregningsregler for sykepenger og foreldrepenger

Lønn og personal

Få med deg de viktigste endringene og lenker til mer informasjon om digital inntektsmelding og de nye beregningsreglene

15.10.2019

Plikt til å drøfte utvidet egenmeldingsrett

Lønn og personal

Fra 1. juli 2019 har arbeidsgiver en plikt til å drøfte utvidet egenmeldingsrett med de tillitsvalgte.

Video

Videoer gir en kort introduksjon til dib og viser hva som gjør dib til markedets mest komplette oppslagsverk innen økonomi, regnskap, revisjon og selskapsrett.

dflow- slik kan effektivt avgi revisjonsberetninger

Innleie av arbeidskraft fra utlandet

KOSTRAhjelp – Konteringshjelp for kommunen

Kunnskapsverktøy

regnskap, revisjon og rådgivning

DIBkunnskap AS | Strandveien 50, Lysaker (Veibeskrivelse) | 95 40 70 70 | post@dib.no