Opprettet : 14.12.2020 | Sist oppdatert : 14.12.2020

DIBkunnskap AS blir en del av Karnov Group

PressemeldingDIBkunnskap har i dag signert en aksjekjøpsavtale, som innebærer at Karnov Group AB (Karnov) kjøper 100% av aksjene i DIBkunnskap (DIB). Karnov er markedsledende leverandør av juridiske kunnskapsløsninger i Danmark og Sverige og oppkjøpet muliggjør fremtidige markedssynergier i dagens marked. DIB vil utvide sitt marked ved å utnytte Karnov Groups eksisterende distribusjonskanaler og ved å tilpasse sine produkter til de ulike markedene.

«Jeg gleder meg til at DIB skal bli en del av Karnov Group, da deres sterke merkevare og kompetanse innen digitale kunnskapsløsninger til rådgivere, bedrifter og offentlig sektor, vil være en vesentlig fordel for DIB og selskapets vekststrategi. Vi mener også bestemt at de to selskapene passer godt sammen kulturelt, og er sikre på at vi i fellesskap vil være i stand til å realisere våre vekstambisjoner. Vi ser flere fordeler med å bli en del av Karnov Group, spesielt når det gjelder vår internasjonaliserings- og markedsstrategi», sier Karina Larsen, daglig leder i DIBkunnskap AS.

“Vi gjennomfører et strategisk oppkjøp av en markedsledende leverandør av kunnskaps- og arbeidsstrømløsninger. Oppkjøpet passer perfekt inn i konsernet vårt, med DIB som et SaaS-selskap med nærmere 100% repeterende inntekter. Oppkjøpet gjør at Karnov Group både kan fortsette vår vekst i en ny vertikal i Norge, samtidig som det åpnes for utvidelse til Sverige og styrking av vår eksisterende produktvertikal i Danmark. DIBs metode for å bygge kunnskaps- og arbeidsstrømløsninger er et utmerket supplement til Karnov Groups nåværende produktportefølje. Vi forventer at nye produktlanseringer i selskapet vi nå kjøper vil gi videre vekst”, sier Flemming Breinholt, konsernsjef og daglig leder i Karnov Group.

DIB er markedsleder blant regnskaps- og revisjonsselskaper og store bedrifter, og tilbyr kunnskaps- og arbeidsstrømløsninger i det norske markedet. Selskapet er opptatt av å skape effektive arbeidsstrømmer for sine kunder. DIB har en sterk posisjon og har identifisert muligheter for å gjøre markedet sitt enda større. Selskapet har også en klar strategi for internasjonal vekst. Gjennom oppkjøpet styrker Karnov sin posisjon i Norge og blir markedsleder i en tilstøtende produktvertikal. Transaksjonen styrker konsernets evne til å levere arbeidsstrømløsninger og muliggjør fremtidige markedssynergier i dagens marked. DIB vil utvide sitt marked ved å utnytte Karnov Groups eksisterende distribusjonskanaler og med å tilpasse sine produkter til markedene. DIBs nåværende lederteamet vil fortsette i sine stillinger for å sikre stabilitet og gjennomføring av den definerte vekststrategien, herunder ambisjonen om internasjonal ekspansjon.

Transaksjonen forventes gjennomført 5. januar 2021.

DIBkunnskap AS er en ledende norsk leverandør av programvare for kunnskap og arbeidsflyt med sterkt fokus på å skape effektivitet i arbeidsflytene til profesjonelle servicefirmaer, private selskaper og kommuner. Løsningene er basert på nasjonal og internasjonal regnskaps-, selskap- og HR-lov. Selskapet holder til på Lysaker og har 30 ansatte. I 2019 omsatte DIBkunnskap AS for 50,8 millioner kroner

Karnov Group er en ledende leverandør av oppdragskritisk informasjon innen jus, skatt og regnskapsføring, og miljø, helse og sikkerhet i Danmark og Sverige. Med merker som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Legal Cross Boarder og Forlaget Andersen, leverer Karnov Group kunnskap og innsikt, slik at mer enn 60 000 brukere kan ta bedre beslutninger, raskere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm og Malmö sysselsetter Karnov Group rundt 240 ansatte. Nettoomsetningen i 2019 var SEK 757 M. Karnov-aksjen er notert på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under tickeren “KAR”. For mer informasjon, se www.karnovgroup.com

For mer informasjon, les Karnovs pressemelding.

Kunnskapsverktøy

regnskap, revisjon og rådgivning

DIBkunnskap AS | Strandveien 50, Lysaker (Veibeskrivelse) | 95 40 70 70 | post@dib.no