Opprettet : 19.11.2019 | Sist oppdatert : 23.01.2023

Kapitalnedsettelse – Maler og verktøy

Fagartikler SelskapsrettSkal du gjennomføre en kapitalnedsettelse i eget selskap eller for en kunde? dib er et praktisk verktøy som sikrer at du gjennomfører prosessen i henhold til gjeldende lovkrav, samtidig som du sparer tid og penger.

Vi har prosessbeskrivelser for flere typer kapitalnedsettelser for både AS og ASA:

  • Kapitalnedsettelse etterfulgt av kapitalforhøyelse
  • Dekning av tap med kreditorvarsel
  • Dekning av tap uten kreditorvarsel
  • Utdeling til andre formål 

1. Planlegg gjennomføring ved hjelp av en fremdriftsplan

Planen gir oversikt over de ulike stegene du må gjennom når du skal sette ned aksjekapitalen. Samtidig får du en tidsplan som beregner datoen for gjennomføring av kapitalnedsettelse, herunder enkeltdatoer for de ulike beslutningene som må fattes og handlingene som må utføres. Du kan enkelt endre datoene slik at det passer din eller din kundes prosess.

skjermbilde kapitalnedsettelse steg 1

 

2. Start utfylling av dokumenter med dokumentgenerator

Navngi din utfylling og velg selskapsform og type kapitalnedsettelse. Markér deretter hvilke dokumenter du ønsker å fylle ut.

skjermbilde kapitalnedsettelse steg 2

3. Følg en dynamisk sjekkliste

En sjekkliste genereres på bakgrunn av valgt selskapsform og formål med kapitalnedsettelsen. Den guider deg trygt gjennom hele prosessen.

skjermbilde kapitalnedsettelse steg 3

4. Autoutfyll med Proff Forvalt

Dokumentgenerator er integrert med Proff Forvalt. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn selskapsnavn, så dukker det registrerte selskapet opp i listen mens du skriver. Org.nr., adresse, styremedlemmer, daglig leder mm. fylles inn automatisk.

skjermbilde kapitalnedsettelse steg 4

5. Fyll ut felter

Se endringene «live» mens du fyller ut de gjenstående feltene. Det du fyller inn kommer med i alle aktuelle dokumenter i prosessen. Gå videre til neste dokument for å fylle ut gjenstående felter.

skjermbilde kapitalnedsettelse steg 5

6. Generer dokumenter til Word

Klikk på Generer-knappen og få dokumentene ut i samme Word-dokument, eller som separate dokumenter via zip eller epost. Her kan du velge dibs eller din egen stilmal (dersom du har fått lagt inn dette). Når dokumentene genereres får du muligheten til å redigere dokumentet videre i Word.

skjermbilde kapitalnedsettelse

7. Send til dflow 

I stedet for å redigere dokumentet kan du sende det direkte til dflow for signering. I dflow har du mulighet til å redigere dokumentet før du sender det til signering. Med dflow vil du oppleve en sømløs flyt av dokumenter, du ungår mellomlagring og konvertering til pdf. Les mer på dflow

 

Se hvordan dib kan bistå deg med selskapsrett

Kunnskapsverktøy

regnskap, revisjon og rådgivning

DIBkunnskap AS | Strandveien 50, Lysaker (Veibeskrivelse) | 95 40 70 70 | post@dib.no