Opprettet : 27.03.2020 | Sist oppdatert : 10.03.2021

Skattemeldingen – Slik gjør du

Fagartikler Skatt og mvaSkatteetaten åpnet i februar opp for innsending av skattemelding for aksjeselskaper, selskaper med deltakerfastsetting og NUF. Personlig næringsdrivende kan derimot ikke sende inn skattemeldingen før den
7. april. Fristen for å levere skattemelding for alle næringsdrivende er
31. mai. Hva slags skattemelding du skal levere er avhengig av hvilken type bedrift du har.

Hva slags skattemelding skal du levere:

  • Skattemelding med næringsoppgaver og tilleggsskjema. Dette er den leveringsformen som gjelder for de fleste
    1. Enkeltpersonsforetak må levere næringsoppgave 1 eller næringsoppgave 2
    2. Aksjeselskap og NUF må levere næringsoppgave 2
    3. Bank og finansforetak må levere næringsoppgave 4
  • Næringsrapport skatt. Dette er en leveringsform for næringsdrivende med enkle skatteforhold. Den er ofte brukt av personlig næringsdrivende, men den kan også brukes av aksjeselskaper. I denne rapporten er de ni mest brukte skjemaene for næringsdrivende slått sammen til en rapport. Skatteetaten har en test på om du kan bruke denne leveringsformen.
  • Forenklet levering for virksomheter med driftsinntekter på kr 50 000 eller lavere. Denne leveringsformen gjelder for personlig næringsdrivende som er fritatt fra å levere næringsoppgave. Disse personene kan rapportere direkte i skattemeldingen for næringsdrivende.

 

Tvangsmulkt for forsinket skattemelding – nå gjelder ordinære regler

Tvangsmulkt er en daglig mulkt for virksomheter som ikke leverer opplysningene de skal innen frist. Skatteetaten stanset tvangsmulkt i noen måneder som en del av tiltakspakkene i forbindelse med korona-situasjonen, men tvangsmulkt er nå gjeninnført.

 

Fylle ut skattemeldingen:

Når du skal fylle ut skattemeldingen og de ulike tilleggsskjemaene, vil det være lurt å ha en sjekkliste som tar deg igjennom alle skatteskjemaene, de viktigste postene og de viktigste kontrollene du bør gjøre ved utfyllingen. Dette for å hindre feil og mangler. I dib finner du skattemeldingssjekkliste for ENK, AS, bank, ANS, DA og KS. Prøv dib kostnadsfritt.

Kunnskapsverktøy

regnskap, revisjon og rådgivning

DIBkunnskap AS | Strandveien 50, Lysaker (Veibeskrivelse) | 95 40 70 70 | post@dib.no