Konferansen for bærekraftsrapportering 2025
Hvordan vil Omnibus-forslaget påvirke bærekraftsrappportering fremover? Hva innebærer forslaget? Hvorfor skal man rapportere etter VSME og hvilke fordeler vil det være med frivillig bærekraftsrapportering? Denne konferansen gir deg de nyeste innsiktene, praktiske verktøy og inspirasjon fra bransjeeksperter, slik at du kan ta bærekraftsarbeidet ditt til neste nivå.
Konferansen gir 4-5 etterutdanningstimer.

5. juni
kl. 08:30-15:00
Stortingsgata kurs og konferanse
Stortingsgata 20, 0161 Oslo
Pris: kr 2400,- (eks. mva.)
Konferansen vil gi 4-5 oppdateringstimer
Program
08:30
Registrering og enkel frokost
09:00
Velkommen
Karina Larsen | CEO | DIBkunnskap AS
09:10
Intro til bærekraftsrapportering og CSRD
Martin Ranhoff | Senior Manager, Assurance, Climate Change and Sustainability Services | EY Norge
- Fra kaos til struktur – Bærekraftrapportering har utviklet seg raskt de siste årene
- CSRD har satt en ny standard for struktur og omfang
- Husk – rapportering er et verktøy for omstilling!
10:05
Omnibus - hva innebærer endringene for norske foretak
Kjell Magne Baksaas, Dosent og Tonny Stenheim, Professor | Universitetet i Sørøst-Norge
Her gjelder det å følge med – mye skjer og det raskt – store forenklinger i virkeområde og innhold
- Bærekraftambisjonene er opprettholdt, men fokus er nå på konkurransekraft og reduksjon av administrative byrder
- «Frivillig» rapportering og attestasjon får større betydning – både som strategisk verktøy og i kommunikasjon med markedet
11:05
Historien bak VSME - Norge og NSRS som en inspirasjonskilde
Sara Wilsgaard | Fagansvarlig for bærekraft i Regnskap Norge og Working Group Coordinator NSRS
- Nordisk samarbeid til grunn for VSME: Mangel på standarder for bærekraftsrapportering for små og mellomstore bedrifter førte til et nordisk samarbeid og utviklingen av NSRS-standarden i 2021. NSRS-standarden ble siden delt med EU-kommisjonen og EFRAG da de utarbeidet den frivillige standarden VSME.
- Erfaring og samarbeid: Regnskap Norge har jobbet mye med SMB’er og deres frivillige bærekraftsrapportering og deler denne erfaringen med EFRAG. På konferansen deler Sara sine erfaringer med rapportering, forventede drivere, samt hvorfor regnskapsførere har en sentral rolle i en reell omstilling av næringslivet gjennom bærekraftsrapportering.
11:35
Lunsj
12:35
Frivillig Bærekraftsrapportering VSME - hvordan og hvilken rolle vil den ha i fremtiden
Mari Ziesler Andenæs | Non Equity Partner Auditor og leder bærekraftsrapportering | BDO Norway
- Frivillig VSME-rapportering gir virksomheter et strategisk fortrinn – både for å møte fremtidige krav og for å bygge tillit i markedet. Hun vil belyse hvordan frivillig rapportering kan brukes som et verktøy for posisjonering og modning i møte med skjerpede forventninger og regulatoriske endringer.
- Hvilken rolle vil VSME få i fremtidens rapporteringslandskap – og hvordan henger det sammen med øvrige rammeverk. Hun vil diskutere mulige scenarier for VSME sin posisjon fremover, og hvordan standarden kan bidra til å skape bedre synergier og forståelse på tvers av sektorer og størrelser.
13:20
Erfaringer fra første runde med bærekraftsrapportering | VSME erfaringer
Christoffer Gundersen | Leder for bærekraft | Econa
- Tidlige erfaringer fra VSME-rapportering, der BDO deler innsikt fra et prosjekt i samarbeid med Econa. De deler innsikt i hva som har fungert godt, hvilke utfordringer som har oppstått, og hva de har lært underveis.
14:00
Erfaringer fra en bærekraftsrådgiver
14:20
Hvordan holde seg oppdatert og finne frem til faglig innhold | Hva kommer på ESG
Lars Petter Güner og Isabel Carendi | DIBkunnskap AS
14:50
Oppsummering og avslutning
Karina Larsen | CEO | DIBkunnskap AS
* Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet
Meld deg på Konferansen for bærekraftsrapportering 👉
Oppdateringstimer:
Konferansen vil gi 4-5 oppdateringstimer. Vi sende ut kursbevis i etterkant av arrangementet.
Avbestillingsregler:
Ved avbestilling min. 15 dager før arrangementsdato gis full refusjon. Deretter er det mulig å forandre navn på deltaker inntil 5 dager før arrangementsdato.
Foredragsholdere
Sara Wilsgaard | Fagansvarlig for bærekraft i Regnskap Norge og Woking Group Coordinator NSRS
Sara har solid ekspertise innen bærekraftsrapportering, strategi, sirkulær økonomi og næringspolitikk. Kursholder for blant annet frivillig bærekraftsrapportering etter VSME-standarden, samt representant i EFRAGs SME-forum. Hun har et stort engasjement for å bistå virksomheter i omstillingen til en bærekraftig økonomi gjennom å forenkle rapporteringsbyrden og fremme standardisering. Sara leder også Regnskap Norges sertifiseringsprogram for bærekraftsrådgivere.
Kjell Magne Baksaas | Statsautorisert revisor | Dosent ved USN Handelshøyskolen ved Universitetet i Sørøst-Norge
Kjell Magne er faglig ansvarlig for næringsmaster i regnskap og revisjon. Han har høyere revisorstudium fra Norges Handelshøyskole (NHH) og Akademiet for bærekraftsrapportering (DnR). Fagområdet hans er finansregnskap, regnskapsteori og bærekraftsrapportering. Han har mye FoU-aktivitet knyttet til regulering av regnskap og bærekraftsrapportering.
Tonny Stenheim | Professor i bedriftsøkonomisk analyse | USN Handelshøyskolen ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Tonny har PhD i finansregnskapsteori fra Handelshøyskolen i København (CBS), er master i regnskap og revisjon og cand.merc. med hovedfag i bedriftsøkonomisk analyse. Fagområdet hans er finansregnskap, regnskapsteori og bærekraftsrapportering. Han har mye FoU-aktivitet knyttet til regulering av regnskap og bærekraftsrapportering.
Martin Ranhoff | Senior Manager, Assurance, Climate Change and Sustainability Services | EY Norge
Erfaren finansrevisor med ekspertise innen operasjonell økonomi og finans, shipping og eiendom, dedikert til bærekraftsrapportering.
Martin jobber i den norske avdelingen for klima- og bærekraftstjenester. Med omfattende erfaring innen revisjon, operasjonell økonomi og finans, shipping og eiendom, fokuserer han på å veilede selskaper innenfor Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), inkludert EU-taksonomien.
Mari Ziesler Andenæs | Non Equity Partner Auditor | BDO
Mari er utdannet siviløkonom med spesialisering i strategi fra Handelshøyskolen BI og statsautorisert revisor fra NHH. Hun er leder for bærekraftsrapportering i BDO.
Mari er en erfaren ekspert på bærekraftsrapportering, både faglig og praktisk, etter flere år som prosjektleder fra attestasjon av bærekraftsrapporter og rådgivningsoppdrag knyttet til implementering av bærekraftsrapportering. Hennes ekspertise sikrer at dere får relevante og tidsriktige råd knyttet til bærekraftsrapportering.
Er det noe du lurer på?
Har du spørsmål om påmelding eller annet praktisk, vennligst ta kontakt med oss på post@dib.no.
For faglige spørsmål, vennligst ta kontakt med Katrine Gustavsen på e-post: kkg@dib.no